Kategori: Tarih
Yazar:
Türk mutfağı üzerine çalışmalarıyla tanınan araştırmacı Priscilla Mary Işın’ın bu kitabı, Osmanlı İmparatorluğunun uzun tarihi boyunca değişen, gelişen ve kendini sürekli yenilemeyi başaran yemek kültürü üzerinde duruyor. Orta Asya Türkleri, Abbasiler, Selçuklular ve Bizanslılar gibi Osmanlı mutfağının temelini oluşturan değişik yeme-içme geleneklerine genel bir bakışla başlayan kitap, bu zengin mutfak kültürünün etrafını saran adab-ı muaşeret kurallarına, aşçılara, lokantalara, kanunlara ve gıda ticaretine de yer vererek okurlarına panoramik bir bakış kazandırıyor. Arşiv belgelerinden şiirlere dek altı yüzden fazla birincil ve ikincil kaynaktan yararlanan ve yüz yirmi renkli görselle okurlarına canlı bir manzara sunan Bereketli İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi, bize, Osmanlı mutfak kültürünün, farklı toplumsal kesimlerin birikimini bir araya getirerek sosyal kimliğin inşasına katkı sağladığı mesajını veriyor.
Yazar:Priscilla Mary Işın
İngiltere’deki York Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Türkiye’ye yerleşen Priscilla Mary Işın, 1983’ten bu yana Osmanlı mutfak tarihi ve kültürü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Devamı için tıklayınız
Kitap Adı: | Bereketli İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi |
Orijinal Adı: | Bountiful Empire: A History of Ottoman Cuisine |
Yazar: | |
Editör: | Dr. Erdem İlgi Akter |
Çevirmen: | Ahmet Fethi Yıldırım |
Kategori: | Tarih |
Kağıt / Cins: | Ivory / Karton Kapak |
Baskı Sayısı: | 1 |
Yayın Tarihi: | 13.11.2020 |
Sayfa Sayısı: | 360 |
Ebat: | 19.5 * 12.5 |
Dili: | Türkçe |
ISBN: | 987-605-7947-76-5 |
Ek Bilgi: |
Yeni çıkan kitaplar, kampanyalar ve tüm yeniliklerden haberdar edelim.